Připravujeme
2 900Kč
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Svatomartinská husa - MODERNÍ PŘÍSTUP K TRADICI

Svatomartinská husa - MODERNÍ PŘÍSTUP K TRADICI

Letos nepůjdeme na husu do restaurace, připravíme si jí sami.

Není nad tradici a sezónnost. V gastronomii určitě!

Menu jako z hotelu*****, Svatomartinské víno k tomu.

Připravíme si menu z celé husy tak, abychom ho stihli zpracovat a sníst v průběhu kurzu.

 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Během tohoto kurzu zpracujeme celou husu pod dohledem zkušeného šéfkuchaře tak, jak by jí připravili v nejlepších restauracích. Výsledkem bude dokonalá harmonie na talíři  snoubená s mladým vínem v pohárku.

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a všechny milovníky českých gastronomických tradic.

CO BUDEME VAŘIT

Husí rillettes s hořčicovou majonézou a okurkami kornišon, chléb

Grilované husí prso na akátovém medu s levandulí, puré z červeného zelí, kapusta a mini bramborový knedlík s vinnou omáčkou

Karamelový koláč s ořechy, marinovaná hruška ve svatomartinském víně, vinný sabajon, švestkový sorbet

NAUČÍME VÁS

  • Zpracovat celou husu moderním způsobem 
  • Připravit si domácí majonézu
  • Zelí a kapustu ochutit  jinak
  • Pracovat s méně tradičními surovinami 
  • Marinovat ovoce

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny.

Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

Suroviny

Přípravu receptur

Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – ochutnávka mladých vín (Svatomartinské nebo beaujolais)

CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu. 

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz Svatomartinská husa.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

FOTOGALERIE