ČESKÁ KUCHYNĚ
Šéfkuchař

Dušan Svoboda
Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.
Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.
Dušan vede kurzy v češtině a angličtině.
V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

Studená kuchyně - HURÁ NA RAUT!
Tématem kurzu je česká i mezinárodní studená kuchyně vhodná pro sváteční příležitosti, rauty, ale třeba i domácí pohoštění.
Ukážeme vám, jak pracují profesionální kuchaři a poradíme tipy a triky, které při vaření oceníte.
Sami si vyzkoušíte připravit vybrané lahůdky, na kterých si vaši hosté opravdu pochutnají.
TENTO KURZ VYPISUJEME MAX. 1x za rok!
Co budeme vařit?
Terinu z rybí pěny,
provensálskou paštiku z kachních jater,
salát z pečené zeleniny
několik salátových dresinků,
chutney (čatní) k masům a chuťovkám,
profiteroly plněné pěnou z modrého sýra,
rychlé chuťovky ze surovin „co dům dal“.
Naučíme vás
- Připravit paštiku ve vodní lázni,
- pracovat s želatinou v ochucené rybí šlehačce,
- připravit slaný piškot s bylinkami,
- ozdobit studenou mísu a připravit rautový stůl,
- využít ovoce a vhodně ho zkombinovat s masovými výrobky,
- jak řešit nepříjemné situace (např. sražený krém nebo hrudky v paštice)
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici 115, Praha 3, Vinohrady.
Kdy: začátek v 16 hodin do cca 20:30 hodin.
Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Za kolik: 2 900Kč (v akci 2 750 Kč - více zde)
Cena obsahuje
Suroviny
Přípravu receptur
Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno).
ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení
OCHUTNÁVKA VÍN - vína doporučená sommeliérem
CERTIFIKÁT - po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu.
Zaujal vás tento kurz?
Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Přijďte se podívat na náš kurz studené kuchyně.
Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.