• STUDENÁ KUCHYNĚ - hurá na raut!
    16.3.2020 v 16:00
    volná místa
    2 900Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční VIP klub, Krevety a chobotnice, kurzy české kuchyně, Studená kuchyně, Svatomartinská husa, Food styling, speciální kurzy na přání a další

Celodenní kurz Studené kuchyně

Studená kuchyně - HURÁ NA RAUT!

Jediný kurz studené kuchyně vedený špičkovým kuchařem.

Tipy, triky, rady. Dozvíte se vše co chcete ke studené kuchyni vědět.

Co je možné zvládnou v domácích podmínkách za pár hodin?

Základní suroviny, velkolepé dílo. Překvapte sebe i hosty.

Kurz vypisujeme 1x za pololetí.

 


 

CHARAKTERISTIKA KURZU

Obrňte se trpělivostí a připravte se na tvůrčí práci, díky které připravíte efektní rautové menu. A nemyslete si, že když je to "studené" bude to také snadné. Opak je pravdou. Tématem kurzu je česká i mezinárodní studená kuchyně vhodná pro sváteční příležitosti, rauty, ale třeba i domácí pohoštění. Ukážeme vám, jak se studenou kuchyní pracují profesionální kuchaři a poradíme tipy a triky, které se jinde nedozvíte. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budeme PŘIPRAVOVAT?

  • Rybí terina plněná špenátem s koprovým dipem a lososovým kaviárem

  • Provensálská paštika z kachních jater s brusinkovou omáčkou

  • Kuřecí galantýna plněná anglickou slaninou a bylinkami, sweet-chilli omáčka

  • Kanapky:

    • Pěna z modrého sýra, vlašský ořech, hroznové víno

    • Pěna z uzeného lososa s koprem a lososovým kaviárem

    • Šunková pěna

    • Kanapka z konfitovaného bůčku s hořčicí a kyselou okurkou

Naučíme vás

  • Pracovat s potravinářskou folií i formami

  • Připravit paštiku a teriny ve vodní lázni

  • Vymixovat hladkou rybí pěnu

  • Stanovit vhodné časy nutné k zatuhnutí

  • Využít ovoce, zeleninu a bylinky a vhodně je zkombinovat s masovými výrobky a pěnami

  • Ozdobit studenou mísu a připravit rautový stůl

  • Jak řešit nepříjemné situace (např. sražený krém nebo hrudky v paštice)

... a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O KURZU

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

ZAUJAL VÁS TENTO KURZ?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte náš kurz Studená kuchyně. Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Studena rybi terinaStudena pastikaStudena galantynaStudena tac

Autentické fotografie z kurzu

Registrace do newsletteru

: