Připravujeme
2 450Kč

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan je vstřícný sympatický chlapík a velký profesionál, který má za sebou mnohá gastronomická ocenění. Ze skromnosti o tom nemluví, ale vařil pro prezidenty i Dalajlámu. V současné době je šéfkuchařem restaurace Parnas a kavárny Slavia.

Téměř 20 let působil v krásné secesní restauraci Art Nouveau v Obecním domě a současně získával zkušenosti na stážích v zahraničí (například v hotelu Gran Melia v Jakartě, norském Bergenu nebo hotelu Malga Ciapela v italských Alpách). Jeho tým zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, včetně zahraničních návštěv. Dušan vařil třeba pro prezidenty Obamu, Putina, papeže Jana Pavla II. nebo Dalajlámu. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling. Je také mnohonásobný účastník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic.

Dušan vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Roční klub 2018, Krevety a chobotnice, kurzy české a studené kuchyně, novinky Food styling a Šnek v kuchyni a další

OMÁČKY, maso a houskový knedlík… - NOVINKA!

Omáčky, maso a houskový knedlík - ZAČNĚTE OD ZÁKLADU

Omáčka je základem české kuchyně. Každému přece nějaká chutná:-).

Připravíte si chutné omáčky na bázi smetany a silného vývaru. Mnoho variant.

Jak udělat poctivý silný vývar?

Snadná příprava. Od základní jíšky až po sametové krémy.

A samozřejmě, staročeská rajská zahuštěná perníkem s domácím houskovým knedlíkem.

Pokud chcete pohostit děti i prarodiče, omáčka je cesta. Vydejme se společně na ní.

Charakteristika kurzu

Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je navazujícím kurzem na kurz M. D. Rettigová – Svíčková….

Co budeme vařit

  • Pomalu vařené hovězí maso

  • Vývar jako základ na omáčky

  • Roux blanc (základní světlá jíška)

  • Veluté (základní světlá vývarová omáčka)

  • Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem

  • Pažitková, křenová, koprová a další omáčky

  • Houskový kynutý knedlík

  • Tradiční dezert (

   Naučíme vás

  • Připravit silný čirý vývar

  • Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté 

  • Upražit domácí jíšku

  • Používat strouhaný perník k zahušťování

  • Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich

  • Kynuté těsto na houskový knedlík

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

CENA OBSAHUJE

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz OMÁČKY, maso a houskový knedlík.

Kontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Omacky masoOmacky rajskaOmacky houbova Omacky vejceOmacky okurkova

Autentické fotografie z kurzu

Omacky rajska Omacky rmaso pecene Omacky maso nakrojene Omacky Dusan Omacky zelenina Omacky panev Omacky Dusan ohen Omacky panev tasticky Omacky tasticky