• M.D. RETTIGOVÁ - Svíčková, karlovarský knedlík
    25.10.2019 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Jakub Mužík

Jakub Mužík

Jakub je gastronomický profesionál pracující ve **** hotelu, který se zajímá o moderní gastronomii a sous-vide. Kromě vaření je jeho vášní jazzová hudba.

Jakub pracuje jako Sous Chef ve čtyřhvězdičkovém hotelu SPA Resort Tree Of Life v Lázních Bělohrad, který se pyšní mnoha oceněními. V hotelu se vaří klasická česká kuchyně, Asie a hojně se používá metoda sous-vide. Ve své praxi se pohyboval jak v klasických závodních provozovnách, tak v restauracích A La Carte se zaměřením na americkou steakovou a italskou kuchyni. V oblibě má zejména jednoduchá jídla s vysokým nárokem na kvalitu ingrediencí. U jídel ho baví barevnost, čerstvost a jednoduchost. Nebrání se ani pokrmům z RAW nebo vegetariánské kuchyně.

Jakub vede kurzy v češtině.

V Ola Kala vede kurzy: Domácí jídelníčky (hovězí, vepřové, kuřecí, ryby), M.D. Rettigová, Vegetariánsky s chutí, Umění sushi, Jihoamerická masa a další

Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová: Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík - JAKO OD BABIČKY

Menu se značkou "Czech Made":-).

Objevte Kouzlo kachních jatýrek. 

4 špičkové chody české kulinářské školy.

Co je víc než tradiční svíčková s karlovarským knedlíkem a k tomu křehké maso.

Po tomto kurzu budete  vařit dobroty jako od babičky!
 

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Na tomto kurzu inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky, na které se v české kuchyni často zapomíná, budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu.

Co budeme vařit

  • Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou

  • Kachní jatýrka na černém pivě

  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

  • Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Naučíme vás

  • Špikovat maso

  • Vařit knedlík v potravinové fólii

  • Tajemství přípravy lahodných smetanových omáček

  • Používat bylinky v české kuchyni

  • Chutně upravit drůbeží vnitřnosti

  • Těsto na ovocné knedlíky

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

Česká kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigovéČeská kuchyně podle m. d. rettigové

Autentické fotografie z kurzu