• M.D. RETTIGOVÁ - Svíčková, karlovarský knedlík
    20.1.2020 v 16:00
    volná místa
    2 450Kč
    KOUPIT

Šéfkuchař

Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Dušan is a helpful and nice guy and he is a professional who received numerous awards in gastronomy. His modesty does not allow him to speak about it, but he cooked for various presidents and Dalai Lama. At present, he is chef in the Parnas restaurant and the Slavia café.

In Ola Kala, he is in charge of the following courses: Annual club 2018, Shrimps and octopuses, courses of Czech and cold cuisine, Food styling news and Snails in cuisine, etc.

Česká kuchyně podle M. D. Rettigové

M.D.Rettigová: Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík - JAKO OD BABIČKY

Menu se značkou "Czech Made":-).

Objevte Kouzlo kachních jatýrek. 

4 špičkové chody české kulinářské školy.

Co je víc než tradiční svíčková s karlovarským knedlíkem a k tomu křehké maso.

Po tomto kurzu budete  vařit dobroty jako od babičky!
 

Charakteristika kurzu

Kurz je vhodný pro začátečníky i pro pokročilé.

Na tomto kurzu inspirovaném staročeskou kuchyní M. D. Rettigové si vyzkoušíte pracovat s kachními jatýrky,  uzenými kostmi a ostatními surovinami tak, že z nich vykouzlíte opravdové delikatesy. Čerstvé bylinky, na které se v české kuchyni často zapomíná, budou jemně dolaďovat chuť každého pokrmu.

Co budeme vařit

  • Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou

  • Kachní jatýrka na černém pivě

  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

  • Ovocné taštičky s perníkem a přepuštěným máslem

Naučíme vás

  • Špikovat maso

  • Vařit knedlík v potravinové fólii

  • Tajemství přípravy lahodných smetanových omáček

  • Používat bylinky v české kuchyni

  • Chutně upravit drůbeží vnitřnosti

  • Těsto na ovocné knedlíky

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.

Kde: V našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady.

S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.

Za kolik: 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč - více zde)

Cena obsahuje

SUROVINY

RECEPT pro každého

NÁPOJE v průběhu celého kurzu (welcome drink, voda, domácí ledový čaj, káva, čaj a víno)

ZÁSTĚRA - je účastníkům kurzu k zapůjčení

OCHUTNÁVKA VÍN – francouzská vína doporučená světovým sommelierem Cédricem Picotem 

CERTIFIKÁT - po kurzu obdržíte osvědčení o absolvování kurzu

ZVÝHODNĚNÝ PRODEJ vína, čaje, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Zaujal vás tento kurz?

Chcete si vyzkoušet osvědčené postupy kuchařů a sami uvařit vybrané lahůdky? Absolvujte kurz ČESKÁ KUCHYNĚ PODLE M. D. RETTIGOVÉKontaktujte nás, chcete-li se o kurzu dozvědět více informací.

Fotogalerie

MDR maso 3MDR knedlikMDR svice 2MDR tasticky

Autentické fotografie z kurzu

MDR korenovka MDR maso 2 MDR maso 4 MDR maso MDR svice MDR svice 3  MDR tasticky panev MDR tasticky flambo